Usein monessakin eri paikassa saa monen ihmisen suusta kuulla kuinka "Kaikki kallistuu" tai "Hinnat nousee kokoajan."  On totta että jotkut määrätyt asiat kallistuvatkin, yleensä palvelut kuten taksit, bussit, VR, postimaksut. Lisäksi alkoholi kallistuu, mutta sitä vastaanhan kenelläkään ei voi olla mitään. Monet unohtavat mitä on tapahtunut elektroniikan hinnoille. Vanhoista Mikro-Bitti lehdistä voi tarkistaa mitä esim. PC-Tietokoneet maksoivat 90-luvulla, siihen aikaan hyvän tietokoneen sai sellaiseen 20000 markan hintaan. Lisäksi kuka muistaa mitä Nokian halvimmat matkapuhelimet maksoivat noin kymmenen vuotta sitten, Nokia3310 puhelimesta sai pulittaa vähintään 800markkaa.  Nykyään peruspuhelimen saa alle 50€, joskus voi saada uuden puhelimen jopa yhdellä eurolla, lisäksi puhelut ja tekstiviestit ovat halventuneet rajusti noista ajoista.

Ruuan hinnassa on ollut pientä nousua viimeisten vuosian aikana, mutta palkat ovat siinä sivussa nousseet samalla suuremmassa suhteessa kuin ruuan hinta. Lisäksi tämän ruuan ALV:in hinnan laskun myötä on tullut myös parempia tarjouksia, joita kannattaakin käyttää hyväkseen.

Että kun kuulette seuraavan kerran jonkun sanovan "Hinnat nousee" niin laittakaa kapuloita rattaisiin ja esittää tuossa yläpuolella olevat faktat.

-Absolutisti-